maandag 25 mei, 2020
Praktijk Frederiksplein | Psychotherapie & coaching
ow holmes quote

Kosten

Kosten psychotherapie

Psychotherapie kan worden vergoed via de basisverzekering. Wij hebben niet met alle verzekeraars een contract. Als wij een contract hebben met uw verzekeraar, wordt de therapie voor 100 procent vergoed. Als wij geen contract hebben, is de vergoeding afhankelijk van uw polis: met een restitutiepolis is de vergoeding 100 procent, bij een naturapolis is de vergoeding vastgelegd in de polisvoorwaarden.

U moet een verwijsbrief hebben van de huisarts. Uw huisarts kan u verwijzen voor generalistische basis ggz of voor gespecialiseerde ggz. Op de verwijsbrief moet tenminste staan:

  1. de naam en geboortedatum,
  2. de reden van verwijzing,
  3. de aard van de verwijzing (generalistische basis ggz of gespecialiseerde ggz)
  4. en de vermoedelijke diagnose.

Verder zijn wij wettelijk verplicht om naar uw legitimatie en verzekeringsbewijs te vragen.

In 2018 bedraagt het wettelijk eigen risico 385 euro per jaar, dat door uw zorgverzekeraar in mindering wordt gebracht op uw vergoeding.

Als u een afspraak niet of niet tijdig (binnen 24 uur) afzegt, komen de kosten hiervan volledig voor uw rekening (no show). Bij Praktijk Frederiksplein hanteren we voor een gemiste sessie een tarief van 50 euro.

Als u een behandeling wilt voor klachten welke niet vallen onder verzekerde zorg, dient u de behandeling zelf te betalen.

Betalingsvoorwaarden

Voor onze betalingsvoorwaarden, gebaseerd op voorwaarden opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten-LVVP, klik hier.