maandag 27 mei, 2024
Praktijk Frederiksplein | Psychotherapie & coaching
ow holmes quote

Kosten

Kosten psychotherapie

Psychotherapie wordt in het algemeen vergoed, maar de mate waarin hangt af van uw polis. Op 1 januari 2022 is landelijk een zorgfinancieringssysteem gelanceerd, het zorgprestatiemodel (ZPM). Meer informatie hierover kunt u vinden op www.zorgprestatiemodel.nl.

Wij hebben niet met alle verzekeraars een contract. Als wij een contract hebben met uw verzekeraar, wordt de therapie voor 100 procent vergoed. Als wij geen contract hebben, is de vergoeding afhankelijk van uw polis: met een restitutiepolis is de vergoeding meestal hoger dan bij een naturapolis. Neemt u contact op met uw zorgverzekeraar over de hoogte van de vergoeding.

Wij hebben een contract met de koepel Zilveren Kruis/ Achmea (waaronder oa FBTO, de Friesland en Interpolis vallen) en ONVZ (waaronder VVAA en PNO vallen).

Voor 2022 heeft de overheid het minimum eigen risico vastgesteld op € 385,- per jaar. Dit betekent dat u de eerste € 385,- (of meer, als u voor een hoger eigen risico hebt gekozen) van uw totale zorgkosten per jaar zelf moet betalen.

Betalingsvoorwaarden

Voor onze betalingsvoorwaarden, gebaseerd op voorwaarden opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten-LVVP, klik hier.